චිකන් සම්බෝල… ⋆ ධරණී

0
3

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

*කටු රහිත කුකුල් මස් ග්‍රෑම් 150

(එය ලුණු කුඩු, ගම්මිරිස් කුඩු හා දෙහි යුෂ සමඟ පදම් කර පැයක පමණ කාලයක් ශීතකරණයේ තබන්න.)

 

සම්බෝලය සඳහා අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

*පොල් බෑයක පොල් (ගාගත්)

*රතුලූනු ගෙඩි 4/5

*කෑලිමිරිස් මේස හැඳි 1 1/2

*ලුණු කුඩු අවශ්‍ය පමණට

*සුදුලූනු බික් 2

*ගම්මිරිස් ඇට 6/7

 

සාදන ක්‍රමය

*මෙය ගලේ අඹරා හෝ වංගෙඩියේ, බ්ලෙන්ඩරයේ කොටා රසවත් සම්බෝලයක් ලෙස සාදාගන්න. (ඊට දෙහි ඇඹුල් එක් නොකරන්න.)

*දැන් සීසන් කරගත් කුකුල් මස් ශීතකරණයෙන් ගෙන ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.

*එසේ බැදගත් චිකන් කැබලි අතින් ඉරා බඳුනකට දමාගන්න.

*බී ලූනු ගෙඩියක් ගෙන සිහින්ව ලියාගන්න.

*අමුමිරිස් කරල් 2/3ක් ගෙන සිහින්ව කපාගන්න.

*සුදුලූනු බික් 2ක්ද ගෙන ඒ ලෙසම කපාගන්න.

*තක්කාලි ගෙඩියක් ගෙන කොටු හැඩයට කපාගන්න.

Sri News Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here